Downloads English

English Vocabulary PDF for Competitive Exams

English Vocabulary PDF for Competitive Exams : Today in this post We are providing English Vocabulary PDF Notes Which is mainly important for MPPSC, SSC, UPPSC, Railway, SSC, Bank, SI, Railway and all other competitive exams. English Vocabulary Questions Answers Download Free From Link Given Below. English Vocabulary PDF Download, Plays a vital role in Competitive Exams 2019. So candidates must focus on this topic and download this PDF With Answer to get important questions with best solution regarding Various Exams.

English Vocabulary PDF for Competitive Exams

Download English Vocabulary PDF for Competitive Exams

Book Name English Vocabulary PDF
Quality Good
Language Hindi
No. of Pages 64
Size 2 MB
Format PDF

Download PDF

English Vocabulary PDF for Competitive Exams

  1. Hound
    a. Migrate
    b. Beagle
    c. Critic
    d. Variable
    Ans.:- (b.)
  2. Barrier
    a. Comfort
    b. Justify
    c. Prescribe
    d. Embargo
    Ans.: (d.)
  3. Find out the word opposite in meaning of the given word?
    Blindness
    a. Confront
    b. Contour
    c. Vista
    d. Outlook

Ans.: (c.)

  1. One who is not easily pleased by anything
    a. gullible
    b. fastidious
    c. innocent
    d. amenable
    Ans.:- (b.)
  2. A person unselfishly concerned for or devoted to the welfare of others.
    a. egoist
    b. unselfish
    c. altruist
    d. welfarist
    Ans.:- (c.)
  3. Violation of that which is holy and sacred
    a. malevolent
    b. sacrilege
    c. bizarre
    d. iniquitous
    Ans.:- (b.)
  4. Misappropriation of money
    a. Abridgement
    b. Condiment
    c. Embezzlement
    d. Bereavement
    Ans.:- (c.)
  5. One who has the art of speaking in such a way that the sound seems to come from another person/place.
    a. Absolutist
    b. Biblicist
    c. Ventriloquist
    d. Clavierist
    Ans.:- (c.)
  6. One who damages public property
    a. Cynosure
    b. Demagogue
    c. Epicure
    d. Vandal
    Ans.:- (d.)
  7. To free somebody from all blame
    a. Highbrow
    b. Exonerate
    c. Escapism
    d. Henpeck
    Ans.:- (b.)

So how did you like our English Vocabulary PDF for Competitive Exams, please tell us by commenting below and also for any kind of notes below, let us know which notes you need available and which information related to the recruitment exam is available in Hindi. Do share with any other students.

Leave a Comment